Wharfedale Diamond 11.CC Centerhögtalare

Wharfedale Diamond 11.CC

Wharfedale Diamond 11.CC

Tillgängligt: I lager

Skickar idag om du beställer innan 14 timmar and 58 minuter!


2,249 kr /ST.


Wharfedales berömda Diamond-högtalare har fungerat som den klassiska utgångspunkten för riktigt högt trovärdigt ljud, deras exceptionella värde för pengar som tjänar många "årets produktpriser" i Storbritannien och runt om i världen. Nu, med introduktionen av den helt nya Diamond 11-serien, har Wharfedale återigen lyft baren för prisvärda, högpresterande högtalare.

* Obligatoriska fält

+ -


”När Wharfedale lanserade den allra första diamanten 1981, definierade företaget en ny klass av högtalare som levererade äkta hi-fi-noggrannhet och musikalisk brio till ett anmärkningsvärt överkomligt pris. Sedan dess har varje iteration av den berömda diamantlinjen anslutit sig till den traditionen men förbättrats på den. Med Diamond 11-serien började vi på nytt, med etablerade Diamond-designfunktioner som Kevlar-bas / mittenkottar och det slot-laddade distribuerade portsystemet och integrerade dem i helt ombyggda högtalare, överlägsna på alla sätt från skåp, till drivenheter, till övergången.

Resultatet av våra tekniska ansträngningar är utan tvekan det bästa Diamond-sortimentet ännu, vilket ger en naturlig känsla av rymd och musikalisk kommunikation som både är direkt engagerande och konsekvent tilltalande på lång sikt. Dessa högtalare drar lyssnaren in i den musikaliska föreställningen på ett sätt som normalt förväntas endast från modeller till betydligt högre prisnivåer, vilket förkroppsligar det traditionella Wharfedale-attributet som att vara fantastiska allroundare över olika musiktyper. Lägg till de elegant böjda och obefläckade färdiga skåpen, och vi är stolta över att ha skapat en rad högtalare som ger premiumkvalitet till anmärkningsvärda överkomliga priser - helt passande med Wharfedales 85-åriga arv. "

Citat från Peter Comeau - Wharfedales chef för akustisk design

 

 

Den senaste generationen av Diamond-högtalare innehåller designelement som aldrig tidigare har sett vid så överkomliga prispunkter. I början av designprocessen gick Wharfedales ingenjörer tillbaka till grunderna för att skapa ett högtalarsystem som återigen skulle revolutionera denna sektor på hi-fi-marknaden och få avancerad prestanda - och stil - inom räckhåll för många musikälskare, inte bara de rika få.
Avancerade drivsystem

Medan de mest prisvärda högtalarsystemen är baserade på drivenheter som är byggda ner till ett pris, började Wharfedale med förutsättningen att Diamond-drivrutiner bör riktas mot prestanda. Det är därför Diamond 11-serien har avancerade drivrutinssystem som innehåller element som normalt bara hittar sin väg till avancerade högtalare.

Exempelvis använder bas- och mellanregisterdrivarna en korg med ett nätverk av revben som upprätthåller korvens styvhet medan de lämnar ett stort öppet område bakom konen. Stivheten förbättrar övergående påverkan medan det stora öppna området minskar tidiga reflektioner till kon och gör att den generösa, speciellt utvalda inre skåpsabsorbenten kan utföra sitt arbete.

Diamond 11-seriens högtalare har också massiva magnetkonstruktioner för att både höja känsligheten och säkerställa absolut kontroll av konrörelser över lägre basfrekvenser. Dessutom kontrollerar användningen av ett speciellt format enkelsmedat polstycke med kopparkapsel det magnetiska flödet och säkerställer låg distorsion genom det kritiska mellanområdet.

Sedan finns det den progressiva upphängningen som har en lätt skummad surround för ett utökat mellanslagssvar, tillsammans med ett superlångt kastande röstspolmotorsystem, för att uppnå en oöverträffad linearitet och noggrannhet i denna marknadssektor. Naturligtvis har den vävda Kevlar-konen, en länge favorit för Diamond-design, behandlats för att ge en exakt matchning till de nya upphängningselementen.

Högfrekvensprestanda har förbättrats på liknande sätt med en nyutvecklad tweeter-design. Återigen används ett överdimensionerat keramiskt magnetsystem, med ett kopparlock för flödeskontroll. Och här ventileras polstycket till en speciellt formad bakkammare. Detta ger en låg resonansfrekvens, vilket säkerställer utmärkt linjäritet i hela operativsystemet och gör att textilkupolen kan bidra till en klar mellanslagprestanda utöver exakt detaljerad högfrekvensdetaljer.

 
Crossover-integration

Även om drivenheterna är hjärtat i ett högtalarsystem, skulle de inte vara något utan integration av en exakt härledd crossover. Wharfedales ingenjörer använder ett mycket utvecklat virtuellt crossover-programvarusystem för att hjälpa till att skapa en serie kretsalternativ för att kombinera bas / mellanregister och diskantenheter sömlöst. Dessa kretsalternativ utvärderas sedan med hjälp av stränga lyssningstester över en period av månader, som involverar ett brett spektrum av musik.

När den slutliga kretsstrategin har valts, finjusterar designteamet crossover-komponentvärdena, komponenttypen och kretskortslayouten för att ge den mest exakta, detaljerade och framför allt roliga musikaliska prestandan genom att endast lyssna tester som en arbete av kvalitet.

Särskild uppmärksamhet ägnas de livliga egenskaperna hos sång och naturliga instrument, eftersom dessa alltid är i fokus för lyssnararnas subjektiva bedömning av en högtalares framträdande. Det är denna uppmärksamhet på finjustering, kopplad till utmärkt teknisk design, som ger Wharfedale Diamond-högtalare sin varaktiga vädjan i den prisvärda sektorn på hi-fi-marknaden, från en generation till nästa.

 

 

 
Skåpkonstruktion

Medan skåpet, för ägaren, ofta bara är en bit furniture, Wharfedale har länge insett att det är den sista delen av designprocessen som markerar en högtalare ovanligt. Sedan de första dagarna av Wharfedale, när grundaren, Gilbert Briggs, experimenterade med sådana sällsynligheter som sandfyllda bafflar, har skåpkonstruktion alltid varit en del av "ljudet" av Wharfedale-högtalare.

 

För Diamond 11-serien har Wharfedales ingenjörer förfinat flerskiktssmörgåsen av trä med olika täthet för att dämpa de identifierbara egenskaperna hos skåpet "ljud" och så låt drivenheterna tala för sig själva. Kritisk avstängning av skåpspanelerna, tillsammans med skåpets väggar för att ge en icke-boxig form, har minskat resonans mer än 25dB under förarutgångarna. Dessutom är skåpens väggar fodrade med en speciellt utvecklad inre fiber som har valts på grund av dess enastående absorberande egenskaper över en bred bandbredd.

Resultatet är att lyssnaren hör utdrivningsenheten utan återupptagning av oönskade färgningar orsakade av panelvibrationer eller interna resonanser, vilket avslöjar mer detalj i musikföreställningen.

 

 

 
Slot-laddad distribuerad port

Den spaltbelastade distribuerade porten är en ny Diamond-innovation som först introducerades i Diamond 100-serien 2012, där det interna portröret öppnas till en lucka som bildas mellan skåpet och sockeln. Detta minskar turbulensen och den hörbara "chuffing" som drabbats av konventionella portade system, vilket orsakas av det plötsliga utflödet av högtrycksluft i det låga trycket i rummet. En ytterligare fördel är att öka effektiviteten i energiöverföring från basreflexinställning till rummet.

 

Wharfedale har tagit detta steg ytterligare för Diamond 11-serien, och profilerar båda ändarna av hamnen med en semi-parabolisk in- och utgångskurva som lineariserar luftflödet genom portröret. Detta har gjort det möjligt för oss att öka luftvolymen i det spårbelastade systemet och ytterligare förbättra prestandan för lågfrekvensutgången.

OBS! Denna text är maskinöversatt.

 
Tekniske specifikationer

Mer information

Tillverkare Wharfedale
Vikt 5.0000
Typ 2-way centre speaker
Känslighet 87dB
Impedans 8 Ohms compatible
Frekvensomfång (+/-3dB) 85Hz-20kHz
Recommended amplifier power 25-100W
Diskant 25mm textile dome
Bas/Mellanregister 2x 100mm woven Kevlar
Mått (HxBxD) 145x420x138mm