Wharfedale Diamond 11.5 Golvhögtalare

Wharfedale Diamond 11.5

Wharfedale Diamond 11.5

Tillgängligt: I lager

Skickar idag om du beställer innan 1 minuter!


16,699 kr /Par


Wharfedales berömda Diamond-högtalare har fungerat som den klassiska ingången till äkta hifi-ljud, deras exceptionella värde för pengarna som tjänar många årets prisutmärkelser i Storbritannien och hela världen. Nu, med introduktionen av den helt nya Diamond 11-serien, har Wharfedale återigen höjt baren för överkomliga högpresterande högtalare.

* Obligatoriska fält

+ -


  • Klassledare i entry-segmentet

  • Baserat på kunskap från Reva

  • 3-vägs

  • Stora golvstående högtalare

  • Soft-dome tweeter

  • Kevlar element

  • Kraftfull bas

  • Kan spela alla genrer

  • Kräver förstärkere

Diamond 11-serien

 

Wharfedales berömda Diamond-högtalare har fungerat som den klassiska ingången till äkta hifi-ljud, deras exceptionella värde för pengarna som tjänar många årets prisutmärkelser i Storbritannien och hela världen. Nu, med introduktionen av den helt nya Diamond 11-serien, har Wharfedale återigen höjt baren för överkomliga högpresterande högtalare.

 

"När Wharfedale lanserade den allra första Diamond1981 definierade företaget en ny klass av högtalare som levererade äkta hi-fi-noggrannhet och musikalisk brio till ett anmärkningsvärt överkomligt pris. Sedan dess har varje iteration av den berömda diamantlinjen följt den traditionen men förbättrats på den. Med Diamond 11-serien började vi på nytt, med etablerade Diamond-designfunktioner som Kevlar bas- / mittkäglar och det spårbelastade distribuerade portsystemet och införlivade dem i helt nydesignade högtalare, överlägsen på alla håll från skåp till drivenheter, till crossover.

 

Resultatet av våra tekniska ansträngningar är utan tvekan det bästa Diamond-sortimentet än, vilket ger en naturlig känsla av rymd och musikalisk kommunikation som både är direkt engagerande och konsekvent tilltalande på lång sikt. Dessa högtalare drar lyssnaren till musikalisk prestanda på ett sätt som normalt förväntas endast från modeller till betydligt högre prisnivåer, vilket förkroppsligar den traditionella Wharfedale-attributet att vara bra allroundare över olika musiktyper. Lägg till elegant böjda och obefläckade färdiga skåp och vi är stolta över att ha skapat en rad högtalare som levererar högkvalitativ kvalitet till överkomliga priser - helt passande med Wharfedales 85-åriga arv. "

Citat från Peter Comeau - Wharfedales direktör för akustisk design

 

Den senaste generationen av Diamond-högtalare innehåller designelement som aldrig tidigare sett på sådana överkomliga prispunkter. I början av designprocessen gick Wharfedales ingenjörer tillbaka till grunderna för att skapa ett högtalarsystem som återigen skulle revolutionera den här sektorn på hi-fi-marknaden och ge avancerad prestanda - och stil - inom räckhåll för många musikälskare, inte bara de rika få.

 

Avancerade drivsystem

Medan de mest prisvärda högtalarsystemen är baserade på drivaggregat som är byggda till ett pris startade Wharfedale med utgångspunkt att Diamond-drivrutiner borde riktas mot prestanda. Det är därför som Diamond 11 Series sportar avancerade drivsystem som innehåller element som normalt bara går in i high-end högtalare.

 

Till exempel använder bas- och midrange-drivrutinerna en korg med ett nätverk av revben som håller fast korgens styvhet och lämnar ett stort öppet område bakom konen. Styvheten förbättrar övergående slag samtidigt som det stora öppna området reducerar tidiga reflektioner till kott och gör det generösa, speciellt utvalda interna skåpets absorberande att göra sitt arbete.

 

Diamond 11-serien högtalare har också massiva magnetdesign för att både höja känsligheten och säkerställa absolut styrning av konrörelse över lägre basfrekvenser. Dessutom styr användningen av en speciellt formad enstaka polstycke med kopparlock det magnetiska flödet och säkerställer låg distorsion genom det kritiska mellanområdet.

 

Sedan finns det den progressiva upphängningen som har en “lätt-skumd” omgivning för ett utökat mellanspelsvar, i kombination med ett superlångt röstspolarmotorsystem, för att uppnå oöverträffad linjäritet och noggrannhet i denna sektor på marknaden. Naturligtvis har den vävda Kevlar-konen, en favorit på lång tid för Diamond-mönster, behandlats för att ge en exakt matchning till de nya upphängningselementen.

 

Högfrekvent prestanda har förbättrats på samma sätt med en nyutvecklad tweeter-design. Återigen används ett överdimensionerat keramiskt magnetsystem, med kopparlock för flödeskontroll. Och här avluftas polstycket till en speciellt formad bakre kammare. Detta ger en låg resonansfrekvens, vilket garanterar utmärkt linjäritet i hela operativsystemet och gör det möjligt för textilkupolen att bidra till en klar midrange-prestanda utöver exakt högfrekvent detaljering.

 

Crossover integration

Medan drivenheterna är hjärtat i ett högtalarsystem, skulle de vara ingenting utan integration av en exakt avledad crossover. Wharfedales ingenjörer använder ett högt utvecklat virtuellt crossover-mjukvarusystem för att hjälpa till att skapa en serie kretsalternativ för att kombinera bas / mellanslags- och diskantenheter sömlöst. Dessa kretsalternativ utvärderas sedan med hjälp av stränga lyssningstest under en period av månader, med ett brett utbud av musik. När den slutliga kretsstrategin har valts, anpassar designlaget finjusteringarna av crossover-komponentvärdena, typen av komponenter och kretskortslayouten för att ge den mest exakta, detaljerade och framför allt roliga musikaliska prestanda med endast lyssningstester som arbiter av kvalitet. Särskild uppmärksamhet ägnas åt de livliga kvaliteterna av sång och naturliga instrument, eftersom dessa alltid ligger i fokus för lyssnarnas subjektiva bedömning av en högtalares prestanda. Det är denna uppmärksamhet på finjustering, allierad med utmärkt teknisk design, som ger Wharfedale Diamond-talare sitt varaktiga överklagande inom den prisvärda sektorn på hi-fi-marknaden, från en generation till nästa.

 

Skåpkonstruktion

Medan skåpet till ägaren ofta är enbart en möbel, har Wharfedale länge insett att det är den sista delen av designprocessen som markerar en högtalare som vanligt. Sedan de första dagarna av Wharfedale, när grundaren Gilbert Briggs experimenterade med så sällsynta som sandfyllda bafflar, har skåpkonstruktion alltid varit en del av "Sound" av Wharfedale-högtalarna. För Diamond 11-serien har Wharfedales ingenjörer förfinat skiktet med flera skikt av skogen av olika densitet för att dämpa de identifierbara egenskaperna hos skåpet "ljud" och så låt drivenheterna tala för sig själva. Kritiska förstärkningar av skåppanelerna, tillsammans med kurvväggens böjningar för att ge en icke-boxig form, har reducerade resonanser mer än 25 dB under drivutgångarna. Dessutom är skåpets väggar fodrade med en specialutvecklad inre fiber som har valts på grund av sin enastående absorberande egenskaper över en bred bandbredd. Resultatet är att lyssnaren hör att frekvensomriktaren utsätts för oönskad färgning orsakad av panelvibrationer eller inre resonanser, vilket avslöjar mer av detaljerna i den musikaliska prestanda.

 

Spårbelastad distribuerad port

Den slitsbelastade distributionsporten är en nyutvecklad Diamond Innovation, som introducerades för första gången i Diamond 100-serien 2012, där det inre portröret öppnar sig i en lucka som bildas mellan skåpet och sockeln. Detta minskar turbulensen och hörbar "chuffing" som drabbas av konventionella portsystem, vilket orsakas av den plötsliga utlösningen av högtrycksluft till lågt tryck i rummet. En ytterligare fördel är att öka effektiviteten av energiöverföring från basreflexstämningen till rummet. Wharfedale har tagit detta steg ytterligare för Diamond 11-serien, som profilerar båda ändarna av porten med en semi-parabolisk ingångs- och utgångskurva som lineariserar luftflödet genom portröret. Detta har gjort det möjligt för oss att öka volymen av luft i det spårbelastade systemet och ytterligare förbättra prestanda för lågfrekvensutgången.
Tekniske specifikationer

Mer information

Tillverkare Wharfedale
Vikt 33.5000
Typ 3-way floorstanding speaker
Lådkonstruktion Portad låda
Känslighet 90dB
Impedans 8 Ohms compatible (nominal)
Frekvensomfång (+/-3dB) 35Hz-20kHz
Recommended amplifier power 25-200W
Diskant 25mm textile dome
Mellanregister 100mm woven Kevlar
Baselement 2x 200mm woven Kevlar
Mått (HxBxD) 1125x290x350mm