QUAD Elite QSP Förstärkare

QUAD Elite QSP

QUAD Elite QSP

Tillgängligt: I lager

Skickar idag om du beställer innan 1 timme and 19 minuter!


Ordinarie pris 13,999 kr

Special Price 9,299 kr/ST.Elite QSP vidareutvecklar Quads klassiska Current Cumping-formel genom att utnyttja moderna audiophile-principer fullt ut.

* Obligatoriska fält

+ -


  • 2x140watt i 8ohm 

  • 2x260watt i 4ohm 

  • RCA input 

  • Current dumping 

Elite QSP vidareutvecklar Quads klassiska Current Cumping-formel genom att utnyttja moderna audiophile-principer fullt ut. Omfattande forskning i screeningstekniker sä kerställer optimal kontroll över crosstalk och magnetfältens flöde. Nya PCB-layouter, skärmade signalvägar, skräddarsydda transformatorer och skärmning för att skydda förstärkarkorten från elnätet bidrar alla till en övergripande design som ger en ren prestanda och ett förträffligt dynamiskt intervall.

 

Trots sin relativt kompakta storlek kan Elite QSP bjuda på stor kraft -140W per kanal till 8 ohm och 250W i en 4ohm last, vilket garanterar att alla högtalare kan drivas med lätthet, inklusive Quads klassiska ESL elektrostatiska design. Med extra kraft och ström är nettoresultatet den ultimata klass A-förstärkaren, kombinerad med de bästa klass AB designgrepp och kontroll. Enkel, solid och elegant på utsidan och djävulsk smart inuti - Elite QSP bibehåller Quads traditionella plats i framkanten av modern förstärkardesign.

 

En musikalisk upplevelse

Varje Elite-komponent har utformats för att ge bästa möjliga användarupplevelse. Konstruktionen är solid, kontrollerna är lätta att använda och ljudet är noga avstämt för att maximera musikalisk njutning. Den naturliga, obesvärade soniska skalan, takten och dynamiken som gjorde 99-serien så högt rankad förblir intakt, genomsyrad av ännu större beslutsamhet för att kunna leverera den mest fängslande musikaliska prestanda, samtidigt som den upprätthåller ett mycket konkurrenskraftigt pris i hela sortimanget. Quad-produkter har alltid först och främst handlat om den musikaliska upplevelsen, och det har aldrig kommit till tydligare uttryck än genom den nya Elite-seriens prestation.

 

Precision och klarhet

Med hjälp av audiophile-klassiga komponenter, högspecificerade transformatorer, flerskiktskretsar och den mest avancerade mjukvaran som finns, bygger konstruktionen på klassiskt Quad-ljud med precision och klarhet.

Den är inkapslad i ett modernt aluminiumskåp byggt med högklassig legering och med finish i djup grått med en matt svart frontpanel, och Elite fortsätter därmed med Quads djärva men eleganta signatur-estetik.

 

Current Dumping-topologi

Quads mest värdefulla genombrott är fortfarande den metod som eliminerar problem som är kopplade till transistorförstärkare, och som ger en stabil prestanda och eliminerar behovet av finjustering under produktionen, känd som Current Dumping och som förekommer i Elite QSP och QMP-modellerna.

Den nuvarande dumpningstekniken har en mycket högkvalitativ låg effektförstärkare och en mycket hög effektförstärkare. Den förra skickar en signal för att kompensera för fel mellan ingångssignalen och signalmatningen till högtalarna, medan den senare alltid styr högtalarna och ger strömmen som genererar ljudet.
Tekniske specifikationer

Mer information

Tillverkare Quad
Vikt 12.5000
Kategori Stereo effektförstärkare
Effekt 8Ω 2x 140 watt RMS
Förstärkning 33dB
Ingångskänslighet RCA: 760mV (for max output)
Ingångsimpedans RCA: 15 kOhms
Frekvensomfång 10Hz - 29kHz (+/-1dB)
Total harmonic distortion (THD) <0.004% at 100W, 1kHz
<0.05% at 70W, 20kHz
Signal-brusförhållande <108dB (20Hz - 20kHz) ref 140W
Dämpningsfaktor 230
Mått (HxBxD) 149 x 328 x 270mm