Densen Dino amp Förstärkare

Densen Dino amp

Densen Dino amp

Tillgängligt: 5-10 dages leveringstid - Håndbygges af Densen på bestilling!


Ordinarie pris 13,999 kr

Special Price 5,999 kr/Den danska high end-tillverkaren Densen lanserar nu den andra av en rad nya produkter. DINO AMP är den andra produkten i Densens Dino-sortiment, som identifieras av halvstorleken jämfört med de vanliga Densen-produkterna. Den första var Densen CAST AMP, som introducerades under sommaren och har blivit en internationell framgång för Densen.

* Obligatoriska fält

+ -


Densen har i flera år varit känd för en lång rad framgångsrika förstärkare, alla baserade på en nollåterkopplingstopologi, som Densen var det första företaget som kom ut på marknaden i början av nittiotalet. Nu har Densens DINO AMP introducerats. Senare kommer Densen OXYGEN CAST streamer, för kunder som vill använda DINO AMP i ett avancerat strömningssystem.

Den mest unika delen av Densen DINO AMP är dock kraftförstärkaren. Den är baserad på den kommande Densen B-390 poweramp. En design som Densen startade designarbetet redan 2002! Under åren har det optimerats och spelas nu på Densen HeadHoncho Thomas Sillesens referenssystem, medan Densen lägger slutliga händer på produktionsversionen av B-390, som kommer att lanseras i slutet av 2017, med en pricetag på 40.000 Euro, - Densen DINO AMP använder B-390-tekniken och topologin i en nedskalad version, och som sådan levererar Densen DINO AMP 2x60W i 8 ohn och 2x120W i 4 ohm. Kretsen är optimerad för att köra svåra laster med lätthet för att möjliggöra en flytande återgivning av musik i alla fall.

Densen har alltid haft en stark uppmärksamhet på krafttillförseln av sina produkter. Under åren har detta resulterat i att Densen uteslutande använder sina egna kraftförsörjningskondensatorer som är utformade specifikt för de kretsar de används i istället för att förlita sig på standardkondensatorer och lösningar. Densen strömförsörjning har alltid innehöll flera separata tillbehör, med fokus på ren kraft till alla stadier av produkterna, och transformatorerna har alltid varit fängsladda och de flesta av dem inkapslade i epoxi för att minimera vibrationspåverkan på de känsliga ljudsignalerna på PCB-kortet. I DINO AMP har detta naturligtvis också optimerats för att möjliggöra överlägsen prestanda för varje del av kretsen. I Densen DINO AMP används inte mindre än 6 enskilda likriktare för att säkerställa ren kraft i alla ljudsteg.

DINO AMP är den första produkten som använder ett nyutvecklat skåp från Densen. Normalt tillverkas ljudprodukter med plastpaneler och plåtskåp som har böjt sig i form och pulvermålad. Densen använder exklusivt extruderade skåp, där alla delar är tillverkade av aluminium och extruderas till form. Detta gör att de kan vara mycket styvare än vanliga skåp, och också göras till mycket hårdare toleranser. Samtidigt gör det bara att använda aluminium som gör det möjligt för skåpen att vara relativt ljus trots skåpets imponerande tjocklek, där minsta tjocklek är 3 mm och många delar ännu tjockare! Naturligtvis är det en stor fördel att aluminium inte är magnetiskt och att det inte finns någon magnetisk snedvridning av de lilla ljudsignalerna. Den slutliga fördelen med aluminiumskåpet är att hela skåpet fungerar som kylfläns, för optimal värmeavledning, ytterligare ingår i extruderingen integrerade värmefinor på båda sidor om skåpet. Som sådan skulle skåpet kunna hysa en massiv förstärkare utan att bryta mot de internationella standarderna för maximal temperatur på ljudskåp. Detta tillåter också att DINO AMP körs i relativt hög förspänning och därmed säkerställer att det mesta av ljuduppspelningen som sker i klass A, samtidigt som fördelarna med utrymme och dynamik hålls när det fungerar som en klass AB på höga utgångsnivåer . Resultatet av alla dessa framsteg är en flytande musikalitet som måste höras för att tro. Och en transparent noggrann och detaljerad ljudscene och en dynamik som måste höras för att bli trodda gör Densen DINO AMP till en neutral och exakt musikartist, oavsett preferenser. Man kommer att märka att det inte finns någon visning på DINO AMP, som Densen förklarar, 99% av alla kunder kommer ändå att relatera till sin dator, surfplatta eller telefon för information om uppspelningen, så det var bättre att spara pengarna och använda dem på ännu högre kvalitet än normalt förknippade med ljudutrustning i detta segment.

DINO AMP är helt tillverkad i Danmark. PCB är robotmonterad i Danmark med toleranser mindre än 0,02 mm, alla lödningar görs i en konstgjord kväveatmosfär för att undvika oxidation av lödningarna. PCB själv är ett 4-skikts kort, där 2 lager används som jordlager för att ytterligare isolera kretsarna. Detta gör det möjligt att optimera signalvägen, samtidigt som du håller en god insolation från olika störningar på grund av jordlagren på kortet. Som vanligt för en Densen-produkt ger Densen, förutom standardgarantin i det land där den köps, den första ägaren en livslång garanti. Denna garanti kommer på plats när den nationella garantin löper ut och görs direkt mellan Densen och ägaren av produkten.

DINO AMP kan endast användas som fristående poweramp, i vilket fall den har en 5 volt utlösare, för att göra fjärrström på / av tillgänglig.

 

OBS! Denna text är maskinöversatt.
Tekniske specifikationer

Mer information

Tillverkare Densen
Vikt 0.0000
Bluetooth inte tillgänglig
Effekt 4Ω 2 x 120W
Effekt 8Ω 2 x 60W
Strömförsörjning 400 VA
Mått (HxBxD) 64 x 220 x 310 (mm)