Quad ESL-2812 Golvhögtalare

Quad ESL-2812

Quad ESL-2812

Tillgängligt: I lager

Skickar idag om du beställer innan 14 timmar and 1 minuter!


102,999 kr /Par


ESL-högtalarna låter verkligen som om musikerna befinner sig i vardagsrummet. De två nya modellerna ESL 2812 och ESL-2912 bygger på samma konstruktionsprincip som klassikerna men har en högre effektivitet.

* Obligatoriska fält

+ -PRODUKTOPLYSNINGER         ANMELDELSER        TEKNISKE SPECIFICATIONER

  • Världsklass ljud

  • Full-range

  • Kräver förstärkere

ESL 2912 och ESL-2812 high-end elektrostatiska högtalare

Här är de senaste utgåvorna av QUADs berömda elektrostatiska högtalare som baserar sig på ikonerna ESL 57 och ESL 63. Förresten röstades ESL-57 nyligen in på Stuff Magazines lista över "The Top 100 Best Gadgets Ever”. ESL-serien var världens första full-range högtalare med extremt låg distorsion och som satte nya standarder inom precision och tillförlitlighet. De var en ren glädje att utveckla för QUADs grundare Peter Walker, och de har varit till stor glädje för många audiofila världen över.

 

ESL-serien uppfyller i allmänhet hele löftet i QUADs motto: Så nära det ursprungliga ljudet som möjligt.

ESL-högtalarna låter verkligen som om musikerna befinner sig i vardagsrummet. De två nya modellerna ESL 2812 och ESL-2912 bygger på samma konstruktionsprincip som klassikerna men har en högre effektivitet.

Även om man nu producerat många fler enheter så utförs många av de kritiska processerna fortfarande för hand. Kretskortet sätts ihop för hand, pianolacken poleras noggrant och kvaliteten kontrolleras regelbundet. Matchande träfaner placeras ovanpå högtalarna och på basens sidor som är gjorda av tät plywood för att dämpa resonanser i ramen. Sedan appliceras flera lager pianolack. QUAD-loggan på basen är målad med guldskrift. De guldpläterade terminalerna, kretskortet och kablarna har fått uppgraderade dimensioner för ännu bättre prestanda.

 

Varför har QUAD ESL så precist ljud?

Orsaken till att ESL-serien har mer precist ljud än andra högtalare finns i membranet. Det tunna och precist extraherade Mylar-membranet är tio gånger tunnare än ett mänskligt hårstrå, och så lätt att det närmar sig densiteten hos atmosfärisk luft – alltså det material som membranet spelar ut ljudet i. Det innebär att det inte finns någon inbyggd tröghet i de rörliga delarna i en QUAD ESL högtalare. Det gör att membranet kan reagera på alla musikaliska detaljer och transienter med en oöverträffad precision. Som en av de mycket få högtalarna i världen kan QUAD ESL återge en 1 kHz fyrkantston precist och rent.

Denna otroliga egenskap uppstår genom att statorplattorna på membranets båda sidor laddas med 5000 volt från den inbyggda strömförsörjningen. Den extremt höga spänningen hålls mycket precist och säkerställer mycket låg distorsion.

 

 

Noggrannhet i detaljerna

Konstruktionen av strömförsörjningen och statorplattorna har gjorts med extra noggrannhet. Statorplattorna görs genom att placera ett tunt kopparskikt på ett isolerande material som är perforerat så att det är akustiskt transparent. Kopparn etsas i ett ledande mönster som bildar den punktformade uppbyggnaden som är helt speciell för QUAD ESL. Sedan isoleras kopparskiktet med en tredubbel beläggning med hjälp av en speciell sprutteknik som möjliggör att den höga spänningen bibehålls även vid höga volymnivåer där Mylar-membranet kommer mycket nära statorplattorna. På grund av denna teknik kan ESL 2812 och ESL-2912 hantera mer effekt och spela högre än tidigare ESL-modeller.

 

Precisionselektronik

QUADs ingenjörer har också optimerat strömförsörjningen till högspänningen. Risken att spänning kryper över kretskortet (creeping) har minimerats genom en ny komponentlayout. Här har tonvikten lagts på stort avstånd och symmetrisk komponentplacering. Denna nya layout är mer optimal för anslutning av kablarna som därför också minimerar creeping speciellt i hög luftfuktighet.

Dessutom används audiofilkomponenter såsom Vishay-motstånd och Murata-kondensatorer. Även om dessa komponenter inte är i signalvägen så har deras kvalitet inflytande på högspänningens stabilitet och påverkar därmed också den slutliga ljudkvaliteten.

 

Den sista touch´en

För att hjälpa den höga dynamiken i ESL-panelerna på väg så har man valt ett nytt tygöverdrag som har ett suveränt ljudflöde och som även ser exceptionellt snyggt ut på högtalarna. Det underliggande ribb-nätverket har förstärkts för att minska risken för resonanser och för att förhindra sträckmärken i tyget. Designdetaljer som det nya tyget, pianolackerade träpaneler och guldskrift ger SL-2812 och ESL-2912 ett annorlunda utseende än sina föregångare, och får dem att se extra eleganta ut i ditt lyssningsrum.Produkt anmeldelser


 "...if you value cohesion, insight and unexaggerated smoothness we can’t think of an alternative that does these things better." "There’s a strong sense of the recording acoustic on this disc, and the Quads do a convincing job of reproducing it with a wonderful composure to the sound and an unexaggerated way of detailing the leading edges of notes."
Quad ESL 2812, What Hifi - Awarded five stars

 "It is impossible not to be mightily impressed with so many aspects of their performance and I have little doubt that most people will have several musical revelations during their time with them. There are so many things they can show you about an instrument that are wonderful."
Quad ESL 2812, The Absolute Sound


Tekniske specifikationer

Mer information

Tillverkare Quad
Vikt 35.0000
Typ Elektrostatiska golvhögtalare
Högtalar Typ Flera elektrostatiska drivmembran
Lådkonstruktion Dipol
Känslighet 1.5mbar Per Volt Referred To 1m
(86 dB/2.83 V RMS Equivalent)
Impedans 4-15 Ω
Maximal ingång Continuous Input Voltage (RMS): 10V
Programme Peak For undistorted Output: 40V
Permitted Peak Input: 55V
Frekvensomfång (+/-3dB) 37Hz - 21kHz (-6dB)
33Hz - 23kHz (useable)
Förvrängning (100dB vid 1m) Above 1000Hz 0.15%
Above 100Hz 0.5%
Above 50Hz 1.0%
Högtalaranslutning Single-wire
Mått (HxBxD) 1006 x 690 x 380 (mm)