QUAD Artera Stereo Förstärkare

QUAD Artera Stereo

QUAD Artera Stereo

Tillgängligt: I lager

Skickar Monday, October 25 om du beställer innan 2 days, 6 timmar and 21 minuter!


11,999 kr /ST.


Artera Stereos utgång är satt till 140W per kanal i 8ohm och 250W i 4 ohm. Detta säkerställer kontroll över alla högtalare - inklusive QUADs klassiska ESL elektrostater.

* Obligatoriska fält

+ -


  • Effektförstärkare

  • 2x140 Watt 8 ohm

  • XLR - Balanserad

  • RCA - Obalanserad

  • 12V trigger

Varje sektion i Artera Stereo har byggts från grunden för att säkerställa kontroll, musikalitet och stabilitet, från effektkällan till ingångsklämmorna. Artera Stereo ger 2x 140 watt per kanal i 8 ohm. Tillräcklig kraft för att obesvärat kunna driva premiumhögtalare även vid höga dynamiska belastningar. Allt detta tack vare den patenterade Current Dumping-tekniken.

De nyutvecklade balanserade XLR-ingångarna är utformade för att säkerställa en säker och robust anslutning. Dessa ingångar garanterar XLR ett oöverträffat signal-brusförhållande - i synnerhet i samspel med Artera Play!

 

Driver även de mest krävande högtalare

Artera Stereos utgång är satt till 140W per kanal i 8ohm och 250W i 4 ohm. Detta säkerställer kontroll över alla högtalare - inklusive QUADs klassiska ESL elektrostater.

Anslutningsmöjligheter inkluderar single-ended RCA och balanserad XLR. 12V triggeringång och högtalarterminaler i stark kvalitet.

 

Vad är Current Dumping?

Denna kompakta och mycket potenta effektförstärkare använder den senaste versionen av Quads berömda Current Dumping-teknik som ursprungligen introducerades i den legendariska Quad 405 - en av de mest hyllade brittiska ljudprodukterna någonsin och ännu idag den enda audiofile-produkten som någonsin har fått "The Queen´s Award for Technological Achievement".

 

Current Dumping är väsentligen en metod för att kombinera den överlägsna renheten i klass A-förstärkning med den höga effektiviteten i klass A/B. En lågeffekts klass A-förstärkare som levererar själva signalkvaliteten, medan en högeffekts ”current dumping” (A/B) levererar kraft och kontroll till högtalarna. Dessa två kretsar är anslutna via ett precisionsnätverk som resulterar i finessen i klass A och med solid kontroll och överskott.

Resultatet är en relativt kompakt effektförstärkare som kan leverera en fängslande kombination av dynamisk kraft, hastighet och luftig detaljrikedom.

 

Enkel och klassisk på utsidan, men djävulskt effektiv inuti! 

Quad gav sitt team av designers och ingenjörer en specifik uppgift med Artera: kombinera de egenskaper som har gjort Quad till en av Storbritanniens mest beundrade hifi-spelare under många decennier med en pigg industriell design och de senaste tekniska standarderna.

För denna uppgift hämtade Quad hjälp från Rodney Mead, mannen som var ansvarig för styling av många klassiska Quad-produkter på 1970-, 80- och 90-talet.

Rent estetiskt kombinerar Artera Quad det förflutna med framtiden. Med en strukturerad aluminiumfrontpanel, tjockt glas och CNC-frästa kylningsspår på varje sida.

.
Tekniske specifikationer

Mer information

Tillverkare Quad
Vikt 15.0000
Kategori Stereo effektförstärkare
Effekt 8Ω 140 watt (<1% THD,1kHz)
Analoga Linjeingångar 1x XLR, 1x RCA
Anslutningsterminaler Anslutning för ett par högtalare
Ingångskänslighet 980mV(RCA line in)
Ingångsimpedans 10kohm (Balanced)
15kohm (Unbalanced)
Frekvensomfång -0.5dB (20Hz-20kHz, ref. 1kHz)
-3dB (20Hz-70kHz, ref. 1kHz)
Total harmonic distortion (THD) <0.003% (100W, 1kHz)
<0.03% (100W, 20Hz-20kHz)
Signal-brusförhållande 115dB (A weighted, ref. 140W)
Mått (HxBxD) 158 x 320 x 338 (mm)