Quad Z-4 QUAD

Quad Z-4

Quad Z-4

Tillgängligt: Slut i lager


42 990,00 kr /Par


Stor toppmodell i den nya Z-serien!
+ -

PRODUKTOPLYSNINGER         ANMELDELSER        TEKNISKE SPECIFICATIONER

  • Topmodell

  • Hög kvalitet

  • Traditionell Quad ljud

  • Kontrollerad bas

  • Bi-wire

  • Kräver förstärkere

QUAD lanserar nu Z-serien - en ny serie av högtalare med banddiskanter.

En ny typ av banddiskanter med sandwichmembran har utvecklats för att vara både robusta och ha den fina detaljeringen som banden är så kända för.

Z-serien är utformad i vackert rundade skåp med pianolack i svart, vitt eller rosenträ.

 

Det började med ...

... att QUAD redan i 1949 (då all hi-fi var fortfarande var mono) lanserade sin första högtalare - The Corner Ribbon. Den var en prestigeprodukt med ett stort bandmembran för toppen och en dynamisk enhet för basen. Den hade ett tydligt och detaljerat mellanregister och diskantreproduktion. Men denna tidiga teknik var naturligtvis inte perfekt och Peter Walker fortsatte därför sitt utvecklingsarbete tills han kunde presentera världens första full-range bandhögtalare, nämligen ESL 57.

Z-serien är naturligtvis baserad på erfarenheter därifrån och använder därför ett robust diskantband som har ett väldigt starkt magnetfält samt de modernaste dynamiska bas- och mellanregisterenheter med vävt Kevlar-membran för att matcha diskantbandets detaljer.

 

Designen

Ta bara en titt på bilderna och se hur läckra skåpen ser ut. Dessa hela och rundade skulpturer ser snygga ut i alla rum och finns i pianovit, pianosvart eller pianolackat rosenträ.

 

Tekniken

I motsats till en konventionell diskantkupol, där det motoriska systemet i form av svängspolen är monterad utanpå membranet som en extra del, så ÄR membranet också motorsystemet på en banddiskant. Det ger en slät och fin 'transparent' reproduktion och det gör musiken mycket lätt att lyssna på.

Precis som i QUADs ESL serie är membranet oerhört tunt och därför kan det följa alla detaljer i musiken.

 

Diskantbandet är 90 x 12 mm vilket är ganska stort och det ger stor känslighet och bandbredd, vilket gör övergången till mellanregisterenheten enkel och smidig.

 

Bas- och mellanregisterenheterna är med membran av vävd Kevlar, och de är alla försedda med en dubbelvåg kantsuspension som minskar uppbrytningar i membranets kant. Detta ger en tydligare röståtergivning som matchar diskantbandets upplösning.

 

Precis som den originala Corner Ribbon-högtalaren använder bassystemet ett akustiskt filterbasreflexsystem. En dubbelkammare fungerar som ett filter för pumpljuden som vanliga basreflex högtalare ger. Därför har Z-serien en naturlig och otvungen återgivning i de djupaste tonerna, vilket ger samma bra ljudbild som ESL-serien.Produkt anmeldelser


 "Spend a little time with the Z-4 though and it starts to make more and more sense. Going back to almost any other similarly priced speaker after you’ve spend some time with this one is like losing a room of your house – you’ll manage but you’ll miss the space you had. This is a big, capable and beautifully made loudspeaker that delivers music on a grand scale and for that it certainly warrants recommendation."
Quad Z-4, rekommenderad av avforums
Tekniske specifikationer

Mer information

Tillverkare Quad
Vikt 23.5000
Typ 3-vägs golvhögtalare
Lådkonstruktion Portad låda
Känslighet 90db
Impedans
Frekvensomfång (+/-3dB) 47Hz - 20kHz
Bass extension 40Hz
Recommended amplifier power 60-250w
Diskant 90x12mm true ribbon
Mellanregister 150mm Woven Kevlar
Baselement 3 x 165mm Woven Kevlar
Högtalaranslutning Bi-wire
Mått (HxBxD) 1175 x 267 x 340 (mm)