Quad ESL-2912 QUAD

Quad ESL-2912

Quad ESL-2912

Tillgängligt: I lager

Skickar i morgon om du beställer innan 23 timmar and 57 minuter!


Ordinarie pris 98 990,00 kr/Par

Special Price 84 999,00 kr/ParEn av världens bästa högtalare!
ESL-serien uppfyller i allmänhet hele löftet i QUADs motto: Så nära det ursprungliga ljudet som möjligt.

* Obligatoriska fält

+ -


PRODUKTOPLYSNINGER         ANMELDELSER        TEKNISKE SPECIFICATIONER

  • Världsklass ljud

  • Full-range

  • Kräver förstärkere

ESL 2912 och ESL-2812 high-end elektrostatiska högtalare

Här är de senaste utgåvorna av QUADs berömda elektrostatiska högtalare som baserar sig på ikonerna ESL 57 och ESL 63. Förresten röstades ESL-57 nyligen in på Stuff Magazines lista över "The Top 100 Best Gadgets Ever”. ESL-serien var världens första full-range högtalare med extremt låg distorsion och som satte nya standarder inom precision och tillförlitlighet. De var en ren glädje att utveckla för QUADs grundare Peter Walker, och de har varit till stor glädje för många audiofila världen över.

 

ESL-serien uppfyller i allmänhet hele löftet i QUADs motto: Så nära det ursprungliga ljudet som möjligt.

ESL-högtalarna låter verkligen som om musikerna befinner sig i vardagsrummet. De två nya modellerna ESL 2812 och ESL-2912 bygger på samma konstruktionsprincip som klassikerna men har en högre effektivitet.

Även om man nu producerat många fler enheter så utförs många av de kritiska processerna fortfarande för hand. Kretskortet sätts ihop för hand, pianolacken poleras noggrant och kvaliteten kontrolleras regelbundet. Matchande träfaner placeras ovanpå högtalarna och på basens sidor som är gjorda av tät plywood för att dämpa resonanser i ramen. Sedan appliceras flera lager pianolack. QUAD-loggan på basen är målad med guldskrift. De guldpläterade terminalerna, kretskortet och kablarna har fått uppgraderade dimensioner för ännu bättre prestanda.

 

Varför har QUAD ESL så precist ljud?

Orsaken till att ESL-serien har mer precist ljud än andra högtalare finns i membranet. Det tunna och precist extraherade Mylar-membranet är tio gånger tunnare än ett mänskligt hårstrå, och så lätt att det närmar sig densiteten hos atmosfärisk luft – alltså det material som membranet spelar ut ljudet i. Det innebär att det inte finns någon inbyggd tröghet i de rörliga delarna i en QUAD ESL högtalare. Det gör att membranet kan reagera på alla musikaliska detaljer och transienter med en oöverträffad precision. Som en av de mycket få högtalarna i världen kan QUAD ESL återge en 1 kHz fyrkantston precist och rent.

Denna otroliga egenskap uppstår genom att statorplattorna på membranets båda sidor laddas med 5000 volt från den inbyggda strömförsörjningen. Den extremt höga spänningen hålls mycket precist och säkerställer mycket låg distorsion.

 

 

Noggrannhet i detaljerna

Konstruktionen av strömförsörjningen och statorplattorna har gjorts med extra noggrannhet. Statorplattorna görs genom att placera ett tunt kopparskikt på ett isolerande material som är perforerat så att det är akustiskt transparent. Kopparn etsas i ett ledande mönster som bildar den punktformade uppbyggnaden som är helt speciell för QUAD ESL. Sedan isoleras kopparskiktet med en tredubbel beläggning med hjälp av en speciell sprutteknik som möjliggör att den höga spänningen bibehålls även vid höga volymnivåer där Mylar-membranet kommer mycket nära statorplattorna. På grund av denna teknik kan ESL 2812 och ESL-2912 hantera mer effekt och spela högre än tidigare ESL-modeller.

 

Precisionselektronik

QUADs ingenjörer har också optimerat strömförsörjningen till högspänningen. Risken att spänning kryper över kretskortet (creeping) har minimerats genom en ny komponentlayout. Här har tonvikten lagts på stort avstånd och symmetrisk komponentplacering. Denna nya layout är mer optimal för anslutning av kablarna som därför också minimerar creeping speciellt i hög luftfuktighet.

Dessutom används audiofilkomponenter såsom Vishay-motstånd och Murata-kondensatorer. Även om dessa komponenter inte är i signalvägen så har deras kvalitet inflytande på högspänningens stabilitet och påverkar därmed också den slutliga ljudkvaliteten.

 

Den sista touch´en

För att hjälpa den höga dynamiken i ESL-panelerna på väg så har man valt ett nytt tygöverdrag som har ett suveränt ljudflöde och som även ser exceptionellt snyggt ut på högtalarna. Det underliggande ribb-nätverket har förstärkts för att minska risken för resonanser och för att förhindra sträckmärken i tyget. Designdetaljer som det nya tyget, pianolackerade träpaneler och guldskrift ger SL-2812 och ESL-2912 ett annorlunda utseende än sina föregångare, och får dem att se extra eleganta ut i ditt lyssningsrum.Produkt anmeldelser


 


"Quad ESL-2912 giver sin version af musikken med et fantastisk mellemregister, en for en elektrostathøjttaler højst imponerende basgengivelse og en herlig opløsning i det hele taget. Det er sjovt at lytte, simpelthen, og en virkelig oplevelse, som de, der kun har erfaring med dynamiske højttalere, bør unde sig selv.."
Quad ESL2912, Lyd og Billede - 6 av 6 stjärnorr

 
"...the greatest strength of the Quad ESL series, beginning with the ESL-63 has been, and continues to be, its midrange: smooth, revealing without being over-etched, and presenting a virtual open window on the music."
Quad ESL 2912, granskats av StereophileTekniske specifikationer

Mer information

Tillverkare Quad
Vikt 44.0000
Typ Elektrostatiska golvhögtalare
Högtalar Typ Flera elektrostatiska drivmembran
Lådkonstruktion Dipol
Känslighet 1.5mbar Per Volt Referred To 1m
(86 dB / 2.83V RMS Equivalent)
Impedans 4-20 Ω
Maximal ingång Continuous Input Voltage (RMS): 10V
Programme Peak For undistorted Output: 40V
Permitted Peak Input: 55V
Frekvensomfång (+/-3dB) 32Hz - 21kHz (-6dB)
28Hz - 21kHz (useable)
Förvrängning (100dB vid 1m) Above 1000Hz 0.15%
Above 100Hz 0.5%
Above 50Hz 1.0%
Högtalaranslutning Single-wire
Mått (HxBxD) 1470 x 690 x 380 (mm)