Cambridge Audio CXA80 Black Friday

Cambridge Audio CXA80

Cambridge Audio CXA80

Tillgängligt: I lager

Skickar idag om du beställer innan 12 timmar and 28 minuter!


Ordinarie pris 11,399 kr

Special Price 8,999 kr/ST.Kraft, precision och balans. CXA80 bygger vidare på den prisbelönta grunden hos CXA60 med ytterligare 20 watts kraft som ger 80 watts ren precision som skapar ett hänförande levande ljudlandskap. Tillägget av balanserade ingångar och USB-anslutning för ditt datorbaserade musikbibliotek erbjuder en lösning för varje källa.

* Obligatoriska fält

+ -


Klassad med 80 watt per kanal har CXA80 kraft över även för de mest krävande högtalarna. Men det är sättet denna kraft levereras på som placerar CXA80 helt utom räckhåll för konkurrenterna. Hela den invändiga layouten är utformad för att minimera interferens mellan vänster och höger (crosstalk) och ger enastående stereoseparation så att du i princip kan lokalisera vartenda instrument i rummet. Den har symmetriska och separata transformatortappningar för vänster och höger kanal, dubbla likriktare och separata nätaggregat. När dessa kombineras levererar ”dual mono”-funktionerna en otrolig närvaro och djup i din musik och ett brett omslutande ljudlandskap som normalt bara fås genom förstärkare som kostar betydligt mer.

 

Våra konstruktörer tillbringade många månader med att skapa det unika separerade kretskortet eftersom de visste att det skulle ge det ljud de eftersträvade. På samma sätt var de lika inställda på att hålla sig till det de visste skulle leverera beträffande effekt. De använde en klass AB-förstärkare för att minimera crossover-förvrängning så att musiken låter renare och mer kontrollerad. En audiofil-klassad stor ringkärnetransformator ger enorma kraftreserver, en konsekvent ljudsignal (klipper inte) och en sensationell basprestanda. Slutligen har en volympot från Alps av filmtyp som ger en precis volymkontroll och utmärkt lågnivås kanalbalans använts så att volymen alltid är perfekt över både vänster och höger kanal, oavsett ljudnivån på det du avnjuter.

 

Att använda CXA80 är ren glädje. Den flytande effekten på chassit, den borstade designen och den lättlästa frontpanelen är alla konstruerade för att skapa en Hi-Fi-förstärkare som är lika vacker på utsidan som den är välkonstruerad på insidan. Oavsett källa gör CXA80 så att du kan återupptäcka din favoritmusik.

 

För att du ska kunna njuta ännu mer av den musik du älskar har CXA80 designats redan från början med digitala källor i åtanke. Med hjälp av ett högspecifikt 24bit/192kHz WM8740 DAC-chip från Wolfson (en mycket högkvalitativ D/A-omvandlare) erbjuder CXA80 en kraftfull uppgradering av alla dina digitala källor – koppla den helt enkelt till den digitala utgången på den dedikerade CXC-CD-transporten och skapa perfekt symbios. Resultatet blir att all digital musik når nya höjder, avslöjar nya djup och kan avnjutas som aldrig förr.

 

Designad för att fungera med så många olika separata källor som möjligt, konstruerade vi CXA80 med både digitala och traditionella analoga ingångar. De digitala stöden är i form av koaxiala S/PDIF-anslutningar och digitala TOSLINK-ingångar samt en asynkron USB-ingång så att du kan spela musik direkt från din PC eller Mac.

Lägg till den valbara Bluetooth-receivern BT100 och du får tillgång till högkvalitativ aptX-streaming som öppnar en värld av möjligheter från din kopplade enhet. Analoga möjligheter inkluderar en högkvalitativ balanserad XLR-ingång, fyra uppsättningar av RCA-ingångar och en 3,5 mm AUX-ingång på framsidan.
Tekniske specifikationer

Mer information

Tillverkare Cambridge Audio
Vikt 8.7000
Förstärkar typ A/B
Effekt 4Ω 120W
Effekt 8Ω 80W
Analoga Linjeingångar 1x balanced XLR, 4 x RCA, 1 x 3.5mm MP3 input (front panel)
Digitala Ingångar 1 x S/PDIF coaxial, 2 x TOSLINK optical, 1 x USB audio, Bluetooth via BT100 (not supplied)
Skivspelaringång ingen
Preout-utgång Ja (RCA)
subbas anslutning Ja (RCA)
Hörlursuttag Ja (3.5mm)
Fjärrkontroll ja, fjärrkontroll
Anslutningsterminaler Speakers A+B
D/A-omvandlare för ljud Ja
DAC Wolfson WM8740
Frekvensomfång <5Hz– 60kHz +/-1dB
Mått (HxBxD) 115 x 430 x 341mm